Wennerholm: Idioti – sabbade premiärfesten

Ja, det var nästan så jag unnade dem att vinna efter att de vänt 2-3 till 4-3.

Men då vaknade Jocke Lindström.

Hjälpt av ett hjärnsläpp från en skallande kanadensare.

IK Oskarshamn

Ja, man får inte göra som kanadensiska backen Simon Despres, som skallade Skellefteås Albin Eriksson framför mål med bara 40 sekunder kvar.

Det var ren idioti. Det förstörde premiärfesten för Oskarshamn.

Det var naturligtvis ingen fara för livet, men där går en gräns som aldrig får överträdas.

Straffet blev självklara fem minuter plus det grövre match penalty, vilket gör att kanadensaren blir säsongens första spelare att hamna hos disciplinnämnden.

Förutom att han är automatiskt avstängd en match.

Nej, det var inte det slut Oskarshamn förtjänade och Despres får väl sitta och skämmas hela vägen hem till Oskarshamn.

Segervapnet: Jocke Lindström

Den femminutersutvisningen gjorde att Skellefteå fick spela fyra mot tre större delen av förlängningen och då har de sitt givna segervapen.

Jocke Lindström som snärtade in segermålet 5-4. Samme Lindström som kvitterat till 4-4 i den tredje perioden.

Oskarshamn får trösta sig med att de ändå fick med sig en poäng hem från premiären

Och de visade att de inte tänker fega sig till några poäng.

De spelar för att vinna.

Det visade de direkt från start i den här matchen.

De ledde med 1-0 efter den första perioden och lagets första historiska målskytt kom från - Skellefteå.

Bara en sån sak.

Historisk IKO-målskytt

Backen Johan Alm skrev på för Oskarshamn för drygt en vecka sedan och utsågs till lagkapten inför den här premiärmatchen mot sitt gamla lag.

Nu har han skrivit klubbhistoria.

Han krutade in 1-0 från högra tekningscirkeln med 1.31 kvar att spela av den första perioden.

Alm som hade gjort totalt två mål på de senaste fem säsongerna.

Det var ju inte honom skulle lagt pengarna på som förste målskytt.

Men det är väl typiskt Oskarshamn.

Överraskningarnas lag.

De kunde faktiskt ha gjort något mål till där i första perioden.

Nu kom det drygt fem minuter in i den andra, då nye amerikanen Tyler Kelleher nöp till från nära håll.

Det var vild glädje, det var sensation på gång, det var vi mot världen efter det 2-0-målet.

Allt på 54 sekunder

I det läget var jag beredd att sätta en hundring på att Oskarshamn skulle ta hem det där.

En knapp minut senare stod det 2-2, sedan Niclas Burström brutit in framför mål och skickat upp pucken i krysset och Andreas Wingerli styrt in 2-2 med skridskon efter en retur.

Och allt på 54 sekunder.

Då tyckte jag nästan synd om Oskarshamn.

Och när Linus Lindström skickade in 3-2 till Skellefteå på en kontring i fyra mot fem, så kändes det här över. Då hade Skellefteå vänt 0-2 till 3-2 på två och en halv minut.

Vilket lag som helst skulle varit knäckt efter en sådan vändning.

Men inte Oskarshamn.

De vände tillbaka innan perioden var över.

Jag satt där i tv-soffan och undrade om det var sant när Filip Engsund skickade in 3-3 och Nichlas Hardt gjorde 4-3 med 1.13 kvar och kvitterade till 1-1 i skridskostyrningar.

Han vinklade in en studsande puck med skridskon och det var väl gränsfall om det skulle godkännas.

Men hellre fria än fälla i de lägena tycker jag.

Men det blev inte det lyckliga slut många hade unnat nykomlingen.

Fortsätter Philip Broberg att spela som han gjorde mot Oskarshamn, så är han snart landslagsmässig. Och då pratar jag Tre Kronor och inte juniorlandslaget.