Hemgjord leverpastej

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Hemgjord leverpastej

Hemgjor leverpastej är 100 gånger godare än köpt. Gör din hemgjorda leverpastej extra fin och täck den med portvinsgelé och dekorera med små gurkor, lagerblad och tunt skivat äpple.

Leverpastej kan du frysa i ett par månader.

Ingredienser

  • 500 gKalvlever, använd svinlever om du vill ha en kraftigare smak på pastejen
  • 125 gspäck
  • 1 Lök
  • 2 krmkryddpeppar, grovkrossad
  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 mskAnsjovisspad
  • 2 krmmald vitpeppar
  • 0,5 mskSalt
  • 1 mskSirap
  • 1 tskTimjan
  • 2 ägg
  • 1 dlVetemjöl
  • 3,5 dlstandardmjölk
  • Olja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hemgjord leverpastej

Ämnen