Här delar matprofilen Sandra Callermo med sig av en krispig pasta med halloumi och korv.
– Det är en snabblagad rätt med enkla smaker med både lite hetta från korven och sälta från osten, säger Sandra.
Gör krispig pasta med halloumi och korv till middag – se receptet här
1 av 2
Har du korv-rester kvar i kylskåpet men som du inte vet vad du ska göra med kan det här receptet skapat av matbloggaren Sandra Callermo passa dig.
Hon komponerade ihop det efter att ha haft rester kvar från en middag.
– Jag gillar att kunna använda rester till en ny maträtt. Den här gången hade vi ätit tapasmiddag och det blev kvar champinjon- och halloumiblandning som fick bli en pastarätt till dagen efter. Det är en snabblagad rätt med enkla smaker med både lite hetta från korven och sälta från osten. Sen piffar jag till den med lite basilika, créme fraiche och citron. Det behöver inte vara svårare än så, säger hon.
När tycker du att den här rätten passar?
– Den passar bra att göra till vardagsmiddag när tiden är knapp men du vill ändå ha något gott och mättande.
”Simpla – men det blir gott”
Sandra arbetar med upphandling av mat åt en livsmedelsgrossist och driver även en matblogg med inspirerande recept. Källa: sandrasmatkrypin.se
– Det blir mestadels varmrätter, mycket vardag men även helg, och även enklare förrätter, snygga desserter, nyttiga smoothies och annat smått och gott. Mitt mål är att min matlagning ska kännas lättillgänglig med inspiration till veckans alla dagar och måltider. Recepten är simpla att följa och det blir väldigt gott, säger hon.
Ingredienser
2 portionerpasta
chorizo- och halloumiblandning, (se recept)
12 champinjonfötter, eller 3 champinjoner
basilika, en näve
2 dlCrème fraiche
Chorizo- och halloumiblandning (rester från tapasmiddag):