”2014 ska bli mitt loppår”

Uppdaterad 2018-08-23 | Publicerad 2014-03-12

Wellness redaktör: Jag insåg att det är ganska kul att springa med andra

Det är bara ett och ett halvt år sen jag sprang mitt första lopp. Mia Törnblom lyckades under en härlig träningsvecka i Turkiet, på sitt övertygande vis, bestämma att vi skulle springa Tjejmilen ihop. Det var bara att göra det. Och fast jag hade en massa ångest ganska lång tid innan loppdagen insåg jag rätt snabbt medan jag tog mig fram på de där stigarna på Djurgården att det är ganska kul att springa med en massa människor, på tid. Det blir svårare att slacka, man får kraft av andra och – kanske viktigast av allt – man skäms inte om man blir trött.

De lärdomarna försöker jag nu bära med mig vid varje löprunda. Men det är svårt. Jag har lätt för att mentalt gå med på att jag, så fort det känns det minsta motigt, får gå en stund bara jag till exempel tagit mig upp för nästa backe. Trots att jag i förväg bestämt mig för att jobba på uthålligheten och springa varenda meter av slingan. Och trots att jag skäms för att andra ska se att jag inte orkar.

Därför gick jag ut hårt förra året. Jag lovade vitt och brett att komma under 50 minuter på milen. Vid mitt första lopp hade jag ont i knät och fick kramp. Det blev inga sub 50 där inte. Vid det andra var jag i mycket bättre form och lyckades slå mitt personliga rekord med hela två minuter, men hamnade ändå på nesliga 50.04.

Så i år då? I år blir mitt loppår.

Jag börjar med Tjejmilen i New York i juni. Där ska jag njuta av att få springa i Central park och försöka släppa tidspressen.

I november blir det helt unika Tunnel Run i Norra länkens tunnlar. Eftersom det är slutet av säsongen borde jag kunna maxa, men jag tror att jag satsar på upplevelsen – att få springa med ett gäng Wellness-läsare (ja, vi har en egen startgrupp - kolla här!) i helt orörda tunnlar under Stockholm.

Däremellan ska jag klämma åtminstone ett millopp till. Och då ska klockan stanna på 49 nånting!

Ninas Wellness

Eat well

Åh, semlor! Det finns nästan inget jag älskar mer än semlor. Och även om jag inte håller på några regler utan tjuvstartade redan i januari så är ju semlans tid nu. Jag firar med hetvägg, minisemla och sådan med mandel­massan i grädden.

Well being

Tänk att komma hem, lite sent, ganska trött,

till ett hemmaspa, designat dottern och hennes bästa kompis. Komplett med hemgjord ansiktsmask, fotbad och helkroppsmassage. Tack!

Well done

Spring hem! En ny värld har öppnat sig. Att springa hem från jobbet ger fler löprundor i veckan – i dagsljus – och ett mycket nöjt och belåtet ego. Ryggsäcken kanske är lite nördig, men oj så bra!

Spring Tunnel Run med Wellness!

Ta chansen att springa ett unikt lopp innan Norra länken i Stockholm öppnar sina tunnlar för biltrafik!

Nu får du som läser Wellness 100 kronor rabatt på startavgiften.

Kom och spring med oss!

Läs mer och boka loppet här! FULLBOKAT