Klimakteriet, knark, sossar – allt går i nya podden

Åsa Linderborg om Aftonbladet kulturs nya podcast

Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet.

LYSSNA HÄR:  Aftonbladet kultur – del 1: Ferrantefeber

Hallå där Åsa Linderborg, varför har Aftonbladet Kultur startat en podcast?

– Det finns ett sug efter att lyssna på intellektuella samtal när man åker buss, tränar, städar eller är ute med hunden. Det här är ett sätt att bredda vår kulturjournalistik för att nå dem som aldrig hinner läsa ­tidningar. Vissa ämnen blir också bättre när man pratar om dem, än ensam sitter och skriver. 

Vad kommer vi få höra?

– Vi kommer blanda smalt och brett såsom vår kultursida ser ut, det vill säga aktuell idékritik med kulturbevakning. Jan Myrdals nya bok, som kommer snart, är ett självklart ämne. Social­demokratins kris, klimakterie­litteratur – det finns massor. Jack Hildén och jag ska prata knark också, ha ha ha.

I premiäravsnittet pratar du och Göran Greider med programledaren Cecilia ­Djurberg om Elena Ferrante och den populära Neapelkvartetten. Varför ska man lyssna på det?

– Det finns alltid anledning att lyssna på Göran Greider och särskilt när han pratar om denna makalösa romankonst, som nu även finns att se på både HBO och Stockholms stadsteater. Det råder ­Ferrantefeber och vi är lika drabbade av den som alla andra.

LYSSNA HÄR:  Aftonbladet kultur – del 1: Ferrantefeber

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Följ ämnen i artikeln