Foto: Lennart Weibull
Majssoppa med smak av Florida
Majssoppa med smak av Florida
4 (3 röster)
Majssoppa – här är en variant av New England-clam chowdern fast utan musslor. Soppan blir krämigt god av cashewgrädde, som görs i förväg, och får ljuvligt milda smaker. Recept ur kokboken Soup yourself av Hanna Dunér.
Majssoppa
Cashewgrädde
- cashewnötter
- vatten
- salt
Majssoppa
- 6 potatisar
- 1.5 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 morot
- 3 blekselleristjälkar
- 2 msk rapsolja
- 4 dl majs , fryst
- 1 tsk timjan, torkad
- 8 dl lantbuljong
- 1.5 dl cashewgrädde, se nedan
- sellerisalt
- svartpeppar, nymalen
Topping
- 2 portabellosvampar
- rapsolja
- bladpersilja