Blomkålsmos med vitlök och örter

Foto: Thinkstock
Blomkålsmos med vitlök och örter

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Blomkålsmos med vitlök och örter – byt ut det gamla vanliga potatismoset mot ett fluffigt mos av blomkål med härlig smak av vitlök och örter.

Blomkålsmos med vitlök och örter

Antal: 4 portioner Tid: 15 minuter

Ingredienser:

  • 800 g blomkål

  • svartpeppar

  • 1 dl crème fraiche eller kvarg

  • 2 klyftor vitlök

  • 4 msk hackade färska örter t ex persilja, timjan och gräslök

  • 1 skivad salladslök

  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Dela blomkålen i små bitar och koka den mjuk i lätt saltat vatten. Häll av vattnet med spara lite att spä med om moset skulle bli för torrt. Låt rinna av i durkslag.

  2. Häll blomkålen i kastrullen och blanda i kvarg/crème fraiche. Mixa med stavmixer, späd med kokvatten om den blir för tjock

  3. Riv i vitlöken och lägg i örterna. Blanda väl och strössla över den skivade salladslöken.

  4. Smaka av med salt och peppar.

ARTIKELN HANDLAR OM