Mat på Valborg – här är recepten

Publisert:
Ugnsbakad lax med stompad potatis och gremolata.

Valborg – att grilla på Valborgsmässoafton hör till om det så snöar på tvären.
Här har vi valt ut några härliga grillrecept men också några som du fixar inne i köket. Alla passar extra bra att fira in våren med.

Förrätter

Glaserad sparris med gräddfil och rom
(6)

Glaserad sparris med gräddfil och rom

Primörernas primör blir extra god tillsammans med de här tillbehören.

Knaprigt goda parmesanchips
(30)

Knaprigt goda parmesanchips

Salt och gott blir det med snabbfixade ostchips som görs i ugnen.

Klassisk räkcocktail med örtsås
(283)

Klassisk räkcocktail med örtsås

Klassikern innehåller det mesta av det goda, som en syrlig salladsblandning tillsammans med räkor. 

Huvdrätter

Saftig skivad karré med honung, senap och nektarin-sallad
(43)

Saftig skivad karré med honung, senap och nektarin-sallad

Grilla eler stek i panna, den blir läckert saftig och god hur du än gör.

Supergoda spett – tar grillkvällen till ny nivå
(8)

Supergoda spett – tar grillkvällen till ny nivå

Grillspett känns alltid lite festligt, här blir de färglada med melonbitar och en knallgrön sås till.

Ugnsbakad lax med stompad potatis och gremolata
(226)

Ugnsbakad lax med stompad potatis och gremolata

Servera laxen med potatis smaksatt med citron och dill och en härligt grön och god gremolata.

Grillad korv  – american style med coleslaw och tomatrelish
(89)

Grillad korv – american style med coleslaw och tomatrelish

Servera ”The american style” med både knaprig coleslaw och kryddig tomatrelish.

Efterrätter

Glutenfri cheesecake med hallonswirl
(178)

Glutenfri cheesecake med hallonswirl

Häll hallonkompotten fläckvis och gör ett fint mönster på cheesecaken med ett grillspett.

Vit chokladkräm med yoghurt
(6)

Vit chokladkräm med yoghurt

Den här lena, vita chokladkrämen med yoghurt är en perfekt dessert som du förbereder i förväg. 

Daimglasstårta
(173)

Daimglasstårt­a

Denna läckra, hemgjorda glasskaka kommer att göra dina gäster förtjusta.