Foto: Emma Mattsson
Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix

Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix

5 (1 röst)

– Praktisk rätt att bjuda på. Lägg fläskfilén i marinaden dagen innan och du har mer tid att ägna åt dina gäster. Men framför allt ska du göra den här för att den är riktigt, riktigt god och är en av mina absoluta favoriter, säger Paolo Roberto.

Filetto di maiale marinato nel vino bianco con caponata

Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • olivolja
  • 1 nypa peperoncino (chili)
  • finrivet skal från 1 citron
  • persilja, finhackad
  • Marinad

  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • Caponata

  • 2 msk pinjenötter
  • 1 aubergine, skuren i tärningar
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 selleristjälkar, strimlade
  • 2 tomater, skurna i små bitar
  • 2 msk oliver, svarta
  • 2 msk pinjenötter
  • 3 tsk kapris
  • 1 tsk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • olivolja
  • 0.5 dl basilikablad
  • salt

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Buffé