Nachos med bönor och avokado
Den här rätten kan man servera upplagd som en allt-i-etträtt toppad med avokado och knapriga nachochips. Här finns friska smakerna av lime, tomater och mumsiga kidneybönor, kryddat med rökt paprikapulver, chili och spiskummin.
Recept ur kokboken ”Vego på 15 minuter” av Maria Zihammou.
Ingredienser
- 1 Lök, gul
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burkkidneybönor, à 400 g
- 2 mskOlivolja
- 400 gkörsbärstomater, på burk
- 0,5 tskrökt paprikapulver, eller vanligt
- 1 krmChiliflakes
- 1 tskSpiskummin, mald
- 3 mskChilisås
- Salt och svartpeppar
Till servering
- 1 Avokado
- 1 dlgräddfil
- 100 gcheddarost, finriven
- 1 påseNachochips, à 180 g
- 4 majskolvar, kokta
- 1 Lime, i klyftor
- 2 mskKoriander, grovhackad