Foto: Lennart Weibull
Rotfruktssoppa

Rotfruktssoppa – sprängfylld med godsaker

4 (8 röster)

Rotfruktssoppan Take my root är en fantastiskt god soppa. Passa på när rotfrukterna är i säsong så blir den, om möjligt, ännu bättre. Gör en dubbel sats och spara till lunchmat för flera dagar. Recept ur kokboken Soup yourself av Hanna Dunér.

Rotfruktssoppa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g rotselleri
  • 150 g kålrot
  • 2 palsternackor
  • 4 morötter
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 fänkål
  • 2 msk ingefära, finriven
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • tryffelolja, av god kvalitet, några droppar
  • flingsalt
  • Rostade hasselnötter

  • hasselnötter
  • olivolja
  • flingsalt
  • Topping

  • rostade hasselnötter

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ