Titta: Upptäck Sverige med landskapsrätterna

Uppdaterad 2020-08-11 | Publicerad 2016-06-30

Bjud på krämig västerbottenpaj och småländsk ostkaka i sommar

Upptäck Sverige i sommar med landskapsätterna.

Gör en god västerbottenpaj till middag och småländsk ostkaka till efterrätt.

Här under hittar du recepten.

Har du inte möjlighet att bege dig ut och resa i Sommar-Sverige?

Du kan ändå upptäcka de olika landskapen genom de olika maträtterna som kännetecknar varje ställe. Det är sajten ”Svenska smaker” som listar alla landskapens rätter och här på Aftonbladet Mat & Vin får du två av recepten. Först Västerbottens landskapsrätt; Västerbottenpaj. En klassiker som passar till såväl lunch, middag eller buffébordet.

Ät den som den är tillsammans med en sallad eller till exempel som tillbehör till kräftor.

Avsluta middagen med Smålands landskapsrätt: småländsk ostkaka som du serverar ljummen tillsammans med vispad grädde och sylt.

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj – en välälskad paj som passar perfekt till lunch, middag, eller på buffébordet.

Småländsk ostkaka

Småländsk ostkaka – servera med grädde och sylt.

Avsluta middagen med en ljummen ostkaka serverad med vispad grädde och sylt. En riktig klassiker!

Följ ämnen i artikeln