Sparrispaj med färskost och tomat

Av Sofia Börjesson

(10)

Vad tycker du?

Sparrispaj med färskost och tomat

En oförskämt enkel sparrispaj – degen köper du färdig.

– Den frasiga bara-att-rulla-ut-pajdegen blir en utmärkt bas för grönsaker och man kan brassa på med vad man har hemma, säger Eleonora von Essen.

Recept ur hennes bok ”Flexitarianernas kokbok”.

Sparrispaj med färskost och tomat

Ingredienser

  • 1 rullefärdigkavlad kyld smördeg (250 g)
  • 1 buntsparris
  • 250 gkörsbärstomater, gärna i olika färger
  • 1 dlsvarta oliver, urkärnade
  • 3 mskOlivolja
  • 1 tskbasilika, torkad
  • 1 tskOregano, torkad
  • 0,5 tskSalt
  • 2 krmSvartpeppar
  • 1 tskströsocker
  • 200 gFärsk ost naturell, smaksatt (t ex tomat, örter eller vitlök)
  • färsk basilika

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sparrispaj med färskost och tomat