Soppan som värmer gott efter en dag i skidspåret
December månad är här och vi har redan börjat öppna luckor i adventskalendrarna. Så trots att stora delar av Sverige ännu inte har klätts i vacker snöskrud får vi nog alla hålla med om att vintern faktiskt är här. Men för den som vill bli än mer övertygad kan vi rekommendera gulaschsoppa med en klick gräddfil.
I Sverige har gulaschen blivit till en riktig vinterklassiker och något som serveras på i stort sett varenda After ski eller skidnära restaruang.
Ungerns nationalrätt
Den ungerska nationalrätten är ursprungligen en kött- och potatisgryta men som i modern tid även har blivit populär som soppa. Oftast används lammkött, oxkött eller fläsk – och i den klassiska varianten använder man alla tre. Man kan också byta ut potatisen mot små pastasorter i denna formbara soppa. Men det finns något man aldrig får missa i en riktig gulasch, och det är paprika och kummin.
Receptet kommer från Lisa Eisenman Frisks och Monica Eisenmans bok ”Soppor, bröd och röror” (Forum)