Foto: Anna Kern
Sockerkaka – en klassisk god kaka

Recept på saftig sockerkaka

3,9 (9 röster)

Så gör du en klassisk sockerkaka – tips på god smaksättning

Sockerkaka är både fantastiskt gott och väldigt lätt att göra.
Passar perfekt till eftermiddagsfikat.
Här är vårt bästa sockerkaksrecept.

En portion motsvarar en kaka.

Sockerkaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • rivet citronskal, eller apelsinskal
  • 1 tsk vaniljsocker, eller äkta vaniljpulver
  • 1.5 tsk bakpulver
  • smör, att bröa formen med
  • ströbröd, att bröa formen med

Gör så här

avClara Öhrn

Tips!

Här är några förslag på hur du kan piffa till sockerkakan lite.

  • Tillsätt en tesked malen kardemumma som smaksättning.

  • Rör ihop 2 dl florsocker med 2 matskedar citronsaft eller vatten och gör en glasyr och dekorera kakan med.

  • Servera kakan som dessert med färska bär och lättvispad vaniljgrädde.

  • Byt ut ströbrödet när du bröar formen mot kokos eller vallmofrön för en trevlig twist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning

Efterrätt