Rödspätterulader fyllda med räkor

Publicerad 2015-11-10

Involtini di passera di mare ripieno di gamberi

Den här rätten hamnar ofta på bordet hemma hos familjen Paolo.

– Jag äter ofta köttrulader i olika former men hittade den här fiskruladen som nu ofta vinner matchen mot köttruladerna, säger han.

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Lägg riset i kokande lättsaltat vatten och koka ­riset under lock på svag värme

i 18–20 minuter ­(beroende på rissort).

2. Värm olivolja i en stek­panna lägg i purjolöken och fräs tills den mjuknat. Lägg över löken i en skål.

3. Förbered fiskruladerna under tiden som riset kokar.

 4. Skala räkorna och hacka dem grovt.

5. Salta och peppra på rödspätte­filéernas båda sidor. Fördela ­räkorna på filéerna, rulla ihop dem och vänd dem i mjölet, så att det fäster runt om.

6. Hetta upp smör och olivolja

(1 msk) i en stekpanna. Lägg i ruladerna och stek dem runt om i ett par minuter så att de får en gyllenbrun yta. Lägg över ruladerna på ett fat. Lägg schalottenlök i pannan och fräs den på medelvärme tills den mjuknat. Tillsätt vin och citronsaft, lägg tillbaka ­fisken i pannan och låt den ­sjuda i ca 8–10 minuter. När ­ruladerna sjudit i ca 5 minuter, vänd dem försiktigt med hjälp av en stek­spade och strö över persilja.

7. Blanda ner purjolök och olivolja (1 msk) i det kokta ­riset.

8. Lägg upp fisken på en tallrik, skeda över citron- och vinsky och servera med ris.

Paolo Roberto

Följ ämnen i artikeln