Foto: JULIA TUVESSON
Vegansk bouillabaisse.

Vegansk bouillabaisse

3,7 (3 röster)

Laga Julia Tuvessons smakrika och veganska bouillabaisse.

Julia driver hon en av Sveriges största och grönaste matbloggar, och berättar att hon började laga klimatsmart mat, utan att hon visste om det.

Vegansk bouillabaisse

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 lök, gul
  • 3 vitlöksklyftor, stora
  • 1 fänkål
  • 3 morötter, medelstora
  • 0.5 purjolök
  • 4 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 1 paket saffran
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 ask körsbärstomater
  • 250 ml havregrädde
  • 2 lagerblad
  • cayennepeppar, en liten nypa
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk franska torkade örter
  • 0.5 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 burk vita bönor, stora, kokta
  • Bönaioli med rostad vitlök

  • 0.5 burk vita bönor, stora, kokta
  • 1.5 dl majonnäs, gärna äggfri
  • 1 vitlök, hel, rostad i ugnen med potatisen
  • salt och svartpeppar
  • Ugnsrostad potatis

  • 500 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Till servering

  • färsk timjan
  • gott bröd
  • 1 krm chiliflakes, eller efter smak

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK