Foto: Susanna Blåvarg
Smörad spetskålsbuljong med gari och friterad brysselkål

Smörad spetskålsbuljong med gari brysselkål

5 (1 röst)

Smörad spetskålsbuljong med gari och friterad brysselkål – En smakrik och värmande buljong på spetskål, som serveras tillsammans med färskost som får en frisk hetta från japansk inlagd ingefära, samt krispig friterad brysselkål.

Smörad spetskålsbuljong – med gari och friterad brysselkål

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg spetskål
  • 2 msk sirap
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk vinäger
  • 2 tsk japansk soya
  • 0.5 tsk salt
  • 325 g smör
  • Dressing

  • vinäger
  • rapsolja
  • salt
  • Friterad brysselkål

  • 6 brysselkål
  • 0.5 l rapsolja
  • salt
  • Färskost med ingefära

  • 100 g färskost, naturell
  • 2 msk gari (picklad ingefära), finhackad

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM