Pan bagnat
Pan bagnat är en otroligt god picknickmacka från södra Frankrike fylld med sardellkräm, grillad zucchini, mozzarella och bresaola. Har du ingen grillpanna eller grill går utmärkt att rosta grönsakerna i ugnen!
Recept ur serien ”Matglädje med Ayla” på tv-kanalen Godare.
Ingredienser
- 1 limpa, rund
- 3 dlsvarta oliver
- 1 tsksardellkräm
- vitlöksklyftor
- 1 dlolivolja
- 1 tskcitronzest
- 2 spetspaprika
- 1 zucchini
- 2 mozzarella
- 1 paketbresaola
- 0,5 burkarsoltorkade tomater
- Salt och peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 29 recept