Foto: BJÖRN LINDAHL
Rökta ribs med rökt tomatsallad

Rökta ribs

5 (1 röst)

Varför inte testa att röka revbensspjäll på grillen?
Servera med dina favorittillbehör så får du en middag du sent ska glömma.
Recept från restaurang Low and slow.

Köttet bör förberedas minst ett par timmar innan det tillagas. Tillagningen av köttet tar cirka 5–7 timmar, denna tid är inte inräknad i tidsberäkningen.

Rökta ribs

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 sidor spare ribs, leta efter spjäll med gott om kött (du kan t.ex. hitta en st.louis cut hos vissa välsorterade butiker)
  • pork rub
  • 1 påse grillbriketter
  • 1 påse hickory, eller äppelträ (gärna större bitar, om du använder flisor bör de blötläggas i minst en timme innan rökningen påbörjas)
  • Pork rub

  • 4 msk paprikapulver
  • 4 msk rökt paprikapulver
  • 4 msk salt
  • 2 msk socker
  • 4 msk chilipulver
  • 4 msk vitlökspulver
  • 4 msk mald svartpeppar
  • 2 msk cayennepeppar

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept