Ingredienser
- 1 Gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 400 gBroccoli
- 400 ggröna ärtor
- 1 mskfärsk ingefära, riven
- 1 tskkorianderfrön
- 1 burkkokosmjölk, à 400 g
- vatten
- 3 bladfärsk ramslök, eller mer efter smak
- 1 tskÄppelcidervinäger
- Olja, till stekning
- Salt
Slungad fänkål
- 1 fänkål
- 2 tskRapsolja, kallpressad
- 1 citron, ekologisk (zesten)
- 1 nypaflingsalt
Topping
- rostad mandel, finhackad
- färsk basilika eller persilja, finhackad
- groddar eller skott, valfritt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Therese Elgquist
Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.
Visa 10 recept