Filmjölkslimpa – snabbakad och hållbar
Filmjölkslimpa – enkel att baka och ljuvligt god. Bikarbonaten gör att den inte behöver jäsa och den håller sig färsk flera dagar. Den går utmärkt att frysa, skär den i skivor först så är det lättare att tina så mycket man behöver. Recept av Linda Andersson med bloggen Lindas bakskola.
Ingredienser
- 6 dlrågsikt
- 1 tskSalt
- 2 tskBikarbonat
- 0,5 dlSirap mörk
- 4 dlFilmjölk
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.