Foto: Karolina Olson Haglund
Boquerones

Boquerones på strömming

5 (2 röster)

Boquerones är en spansk specialitet gjord på sardiner. I Sverige är det ofta svårt att få tag på sardiner så här är ett recept på en försvenskad variant gjord på strömming.
– Minst lika god som originalet, säger Karolina Olson Haglund, som skrivit boken Laga lyxigt med liten kassa.

Boquerones på strömming

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g strömmingfilé
  • Lag

  • 1 dl ättikssprit 12 % krav
  • 1 msk salt
  • 0.5 dl strösocker
  • 5 dl vatten
  • Marinad

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk citronskal, finrivet
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja, hackad

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK