Lise Finckenhagen

Av Lise Finckenhagen

Pasta Carbonara

Av Lise Finckenhagen

(104)

Vad tycker du?

Pasta Carbonara

En klassisk carbonara görs på knaperstekt pancetta, färskriven parmesan, ägg, salt och nymalen svartpeppar. Punkt.

Resultatet blir en härligt krämig pastarätt – som garanterat får tummen upp av alla italienare.

Ingredienser

  • Salt och peppar
  • 200 gPasta, spagetti eller bucatini
  • Olivolja
  • 2 ägg
  • 50 gparmesan, eller pecorino
  • 100 gpancetta, eller bacon

Till servering

  • Persilja , kan uteslutas
  • parmesan, eller pecorino
Klassisk pasta carbonara.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pasta Carbonara

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Visa 941 recept