Bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami

Har du torrt bröd över? Här kommer det väl till pass. Laga bakad kålrot med mixat torrt bröd, hollandaise och salami.

Recept från Paul Svenssons och Christofer Ekmans nya kokbok ”Rädda maten!” .

Bjud på bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami.

Ingredienser

  • 1 kgKålrot
  • 2 msksmör
  • Salt
  • nymald svartpeppar

Vitlöksbröd

  • 4 dlBröd
  • 2 mskSmör
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • nymald svartpeppar

Vinägerhollandaise

  • 500 gsmör
  • 3 äggulor
  • 0,5 dlvinäger
  • 1 tskSalt

Till servering

  • vinägerhollandaise
  • salami, torr (att riva över)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bakad kålrot med vitlöksbröd, hollandaise och salami