Foto: Jerker Ivarsson
Rejäl räksmörgås med picklad steklök.

Solvallas räkmacka de luxe

2,2 (5 röster)
Publicerad:
Uppdaterad:

Solvallas räkmacka de luxe – räkmackan är klassisk vinnare på Solvallas restaurang . En rätt att bjuda till travbevakningen r, eller om intresset inte finns, som en härlig lättare lunch. Här blir den extra god med picklad röd steklök.

Solvallas räkmacka de luxe

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 2.5 msk dill, finklippt
  • 1 krm salt
  • 1 kg räkor, med skal
  • 1 kaka rågbröd
  • smör
  • 4 blad romansallat
  • 12 gröna salladsblad
  • gurka, i tunna skivor
  • picklad röd steklök
  • Till garnering

  • färsk dill, kvistar
  • citron, i skivor
  • Picklade röd steklök

  • 4.5 röd steklök
  • 0.5 msk ättika
  • 1 dl socker
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

avJohan Gunnarsson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Solvalla

Förrätt

MER OM MAT & DRYCK