Heavenly tofu poké bowl

Av Godare

(11)

Vad tycker du?

Heavenly tofu poké bowl

Erik Videgårds recept på vegetarisk poké bowl med tofu, avokado och en god dressing på sesam, chili och vitlök.

– Om du vill kan du addera ett mjukkokt ägg eller lite majo, säger Erik. Byt ut majonnäsen mot växtbaserad så blir rätten vegansk.

Tofu poké bowl

Ingredienser

  • 2 huvudenromansallad, sköljda och rivna i bitar
  • 4 dlAvokado/sojabönor/kikärter-mix
  • 500 gsilkentofu, i 1 cm tärningar
  • 2 msksesam/chili/vitlöksdressing , att blanda med tofun
  • sesam/chili/vitlöksdressing , efter smak
  • rivna rotsaker
  • Macadamianötter
  • sjögräs, rostat
  • Koriander, färsk
  • Salladslök, fint skuren

Sesam/chili/vitlöksdressing

  • 50 gIngefära, finhackad
  • 50 gVitlök, finhackad
  • 350 gljus soja
  • 100 gchingkiangvinäger
  • 100 gSocker
  • 50 gchiliolja
  • 100 gSesamolja
  • 100 ginlagd chilibönpasta (toban djan)

Avokado/sojabönor/kikärter-mix

  • 2 Avokado, mogna (urtagna och skurna i 1 cm kuber)
  • 150 gSojabönor, frysta och tinade (utan skal)
  • 150 gkikärtor, från burk (avrunna och väl sköljda)
  • 1 Lime, saften
  • 1 tskSalt

Rivna rotsaker

  • Rödbeta
  • Morot
  • Gulbeta

Srirachamajonnäs

  • 400 gmajonnäs, hemgjord eller köpt
  • 100 gsrirachasås

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Heavenly tofu poké bowl