Foto: Charlotte Gawell
Snittar med pesto på sojabönor

Krutonger med sojabönpesto

5 (1 röst)

Krutonger med sojabönpesto – små goda snittar med krämig sojabönpesto. Passar perfekt till fördrinken och ger gästerna en hint av hur härlig middagen kommer att bli. Från Daniel Lakatosz bok ”Daniels matresa”.

Krutonger med sojabönpesto

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 250 g sojabönor, och skalade
  • 1 dl färskost
  • 40 g riven parmesanost
  • 30 g pinjenötter
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 4 tsk olivolja
  • 4 tsk honung
  • 1.5 vitlöksklyfta, riven
  • basilikablad
  • 0.5 citron, juicen
  • salt och svartpeppar
  • krutonger

  • 0.5 italienskt bröd
  • 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • Övrigt

  • parmesanost
  • pinjenötter
  • tomater
  • basilikablad
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK