Foto: Per Björn
Svamppytt

Svamppytt med rimmat fläsk och rosmarin

5 (1 röst)

Svamppytt – som pyttipanna i de lux version. Läckra smaker av svamp, stekt fläsk och rosmarin gifter sig i denna rätt. Och som traditionen lyder så serverar du pyttipannan bäst tillsammans med ett nystekt ägg och lite picklade rödbetor.

Svamppytt

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 l blandsvamp, enbart kantareller fungerar också
  • 400 g rimmat fläsk
  • 2 rödlökar
  • 500 g potatis, tärnad (fryst eller hemskuren)
  • 4 msk smör, 3 + 1
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 100 g babyspenat
  • Rödbetspickles

  • 3 rödbetor, inlagda
  • 3 msk kapris
  • 1 msk osötad senap
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ