Biff Stroganoff – enkel och krämigt god

4 (5 röster)

Så gör du en god Biff Stroganoff – husmanskost

avNina Kindbro

Biff Stroganoff har en härligt mustig smak av strimlad lövbiff och crème fraiche gör den krämig och god. Som namnet avslöjar är den besläktad med korvstroganoff som i bland kallas fattigmans-stroganoff.

Biff Stroganoff

Portioner: 4 portioner Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser:

  • 400 g lövbiff

  • 1 msk smör

  • 1 msk olja

  • 1 gul lök

  • 100 g champinjoner

  • 3 dl utspädd kalvfond

  • 2–3 msk tomatpuré

  • 2 tsk dijonsenap

  • 3 dl crème fraiche

  • Salt och peppar

Foto: Thinkstock
Biff Stroganoff.

Gör så här:

  1. Skär lövbiffen i 2 centimeter breda strimlor och bryn dem i smör/olja i en stekpanna.

  2. Hacka löken och halvera champinjonerna och låt dem steka med tills allt fått färg.

  3. Häll i kalvfonden och tillsätt tomatpuré, dijonsenap och crème fraiche, rör om och låt puttra i fem minuter.

  4. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera med ris.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept