Ingredienser
- 1 rödlök, liten (skivad)
- 1 röd jalapeñochili, skivad
- 2 mskRödvinsvinäger
- 0,5 tskSalt
- 2 hela foreller, rensade och sköljda, cirka 375–400 g styck
- 2 mskOlivolja
- 1 tsktorkad oregano
- 1 tskspiskumminfrön
- 1 tskPaprikapulver
- 0,5 tskSalt
- 0,5 tskSvartpeppar
- 6 mjuka tacos eller små tortillabröd
Fyllning
- 1 Avokado, mogen (tärnad)
- 0,5 Lime, saften
- 2 mskgräddfil
- 55 gRicottaost, saltad (riven)
- 1 knippekoriander, färsk (finhackad)
- limeklyftor, till servering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.