Foto: Emma Mattsson
Sparrisrisotto med citronsmak

Risotto med sparris och citron

3,5 (4 röster)

– En ny risottofavorit! Att jag fortfarande, efter att i 15 år ha jobbat med mat och skrivit kokböcker, hittar nya recept visar hur stort och fantastiskt det italienska köket är, säger Paolo Roberto.

Risotto con asparagi al limone

Sparrisrisotto med citronsmak

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 dl aborioris
  • 1.5 l hönsbuljong, gjord på fond eller tärning
  • 2 msk olivolja
  • 40 g smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 dl vitt vin
  • 250 g sparris
  • 2 dl parmesan, färskriven
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 3 msk citronsaft
  • 1 citron, skalet (endast det yttersta gula)
  • salt och peppar, till smaksättning och att strö över

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Buffé