Foto: David Back
Sötpotatispuffar med sötsur sås.

Majs och sötpotatispuffar

Bli först med att rösta!

Majs och sötpotatispuffar - mums. Ja, är du sugen på något riktigt gott har du hittat hem! Puffarna blir gyllenbruna och fluffiga med krispig yta. Ät dem med hemmagjord sötsur sås, kanske i gott sällskap – eller behåll dem för dig själv.

Recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani med foto av David Back, Kakao förlag.

Majs och sötpotatispuffar

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g sötpotatis
  • 3 kaffirlimeblad
  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk himalayasalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk röd currypasta, färdig eller egengjord
  • 200 g majskorn
  • frityrolja
  • Sötsur sås

  • 3 spansk chili
  • 1 piripiri chili
  • 2 vitlöksklyfta
  • 4 dl vatten
  • 5 msk agavesirap
  • 1.5 msk risvinäger
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 2 tsk himalayasalt
  • 1 msk maizena
  • Röd currypasta

  • 5 röda spanska chilipepparfrukter
  • 1 piripiri chili, valfritt
  • 1 citrongrässtjälk
  • 2 kaffirlimeblad
  • 1 bit galanga, en sorts ingefära (ungefär 3 cm/bit)
  • 2 shalottenlök
  • 3 korianderrötter
  • 0.5 tsk himalayasalt

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept