Foto: SIMON BAJADA
Rödbetssallad med äpplen ger den extra crunchen.

Jävligt gott-bloggarens goda rödbetssallad

3,7 (12 röster)

Det här receptet är tacksamt enkelt! Utan äpplena får du inte till den där crunchen som bryter av rödbetornas textur och utan senapen får du inget sting och rymd i smaken.

Recept från kokboken ”Vegansk husmanskost”, av Gustav Johansson, Bonnier fakta.

Rödbetssallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g skivade inlagda rödbetor
  • 1 rödlök, liten
  • 1 äpple, stort
  • 1.5 dl havrefraiche
  • 1.5 dl vegansk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • Vegansk majonnäs

  • 6 msk kikärtspad
  • 2.5 tsk dijonsenap
  • 0.5 citron, saften
  • 4.5 dl rapsolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK