Cevapcici – kryddiga och goda köttfärsjärpar

Av Godare

(55)

Vad tycker du?

Cevapcici – kryddiga och goda köttfärsjärpar

De kryddiga köttfärsjärpar cevapcici kommer från länderna på Balkan och är nationalrätt i Bosnien och Hercegovina. Servera med klassiska tillbehör som tomatsallad, ajvar, rå hackad lök och en klick yoghurt.

Recept från boken ”Diadonnas balkanmat” (Polaris Fakta).

Cevacici med tre sorters lök

Ingredienser

  • 1 kgBlandfärs, eller valfri färs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tskpaprikapulver
  • Salt
  • svartpeppar

Klassiskt recept

  • 0,5 dlMineralvatten
  • 0,5 tskBikarbonat

Till servering

  • Bröd
  • Gul lök
  • rödlök
  • salladslök
  • yoghurt, eller kajmak
  • citron

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Cevapcici – kryddiga och goda köttfärsjärpar