Grön soppa med gräddmoln
Grön soppa med gräddmoln – ska det vara grädde i soppan kan den lika gärna serveras vispad på toppen, både snyggt och gott.
Tips! Toppa soppan med haricots verts och skivad avokado. Vuxna brukar uppskatta de olika texturer och smaker som toppingen tillför, medan barnen brukar föredra en slät soppa utan några konstigheter.
Recept ur kokboken ”Little green kitchen” av David Frenkiel och Luise Vindahl.
Ingredienser
- 2 mskOlivolja
- 2 purjolökar, sköljda och grovhackade
- 2 vitlöksklyftor, skalade och grovhackade
- 8 kvistartimjan, endast bladen, grovhackade
- 15 gIngefära färsk , skalad och finriven
- 600 gPotatis, skalad
- 1 lGrönsaksbuljong, god
- 200 gSpenat, färsk, endast bladen
- Flingsalt
- Peppar
Magiska haricot verts
- 200 gHaricot verts, ansade och delade på mitten
- 2 dlMagisk grön sås
Till servering
- vispad grädde, eller naturell kokosyoghurt
- Hampafrön
- Avokado
- Avokado, skivad
- Kallpressad olivolja
Magisk grön sås
- 2 dlfärska örter, blandade, gärna bladpersilja, koriander och mynta.
- 0,5 Avokado
- 10 jalapeño, skivor, inlagd
- 1 mskkapris, sköljd och avrunnen
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 1 dlOlivolja
- 2 mskpressad lime
- 1 tskÄppelcidervinäger
- 0,5 tskFlingsalt