Mumsiga mellanmål – du fixar på 5 min

Publicerad 2014-06-03

Att äta regelbundet och med jämna mellanrum är bra.
Det håller nere blodsockernivån och minskar sötsuget.
Här är några enkla mellanmålstips som både är goda och nyttiga.

Jordgubb- och hallonfrutti

(362 kcal/portion)
Färska jordgubbar 150 g
Hallonkesella 125 g
Keso 125 g
1. Blanda samman kesella och keso i en skål.
2. Skiva sedan jordgubbarna och blanda ner.
3. Dekorera med en läskande röd gubbe på toppen och servera!

Blåbär- och cashewsymfoni

(309 kcal/portion)
Naturella cashewnötter 0,5 dl
Naturell yoghurt 3% 1,5 dl
Frysta blåbär 1 dl
1. Tina blåbären något och lägg i en skål. Häll på yoghurt.
2. Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna någon minut.
3. Strö nötterna över yoghurten och rör om. Lätt som en plätt!

Keso med aprikos och nötter

(456 kcal/portion)
2 st torkade aprikoser 15 g
Naturell keso 0,5 dl
Blandade naturella nötter (t ex mandel, cashew, valnötter eller skalade hasselnötter) 1 dl
1. Lägg bara nötterna och keson tillsammans i en skål.
2. Skiva över aprikoserna – klart!

Recept: Ulrika Davidsson 
Foto: Juliana Wiklund