Satay med kycklingfärs à la Tareq Taylor
Kyckling satay har de flesta provat någon gång och det är alltid lika gott. Med färs på spetten kan man få mer smak än med rent kött.
– Tack vare den lilla mängden äggvita blir färsspetten så fasta och fina att man faktiskt kan tro att det är helt kött. Här har jag blandat i vitlök och sesam som passar utmärkt till jordnötssåsen, säger Tareq Taylor.
Ingredienser
- 500 gKycklingfärs
- 0,5 tskSalt
- 0,5 äggvita
- 0,5 vitlöksklyfta
- 5 dropparSesamolja, eller efter smak
- neutral olja, till pensling
Jordnötssås
- 2 dlcrunchy jordnötssmör, osötad
- 4 dlKokosmjölk, av god kvalitet
- 2 mskröd currypasta, drygt
- 0,5 dlfisksås
- 2 mskrisvinäger
- 2 mskströsocker
- 1 tskSalt
- färsk koriander, eventuellt
Till servering
- färsk koriander, hackad
- jordnötter, rostade
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 39 recept