Ska du bjuda på något gott i sommar så är det här en matig och mättande paj som går bra att både variera och förbereda i god tid. Servera med vitlökssås och en fräsch sallad.
Recept av Linda Gradin.
Ingredienser
Pajdeg
1 dlkesella, 1 %
150 gsmör, rumsvarrmt
4 dlVetemjöl
1 dlGrahamsmjöl
Fyllning
2 morötter
1 Purjolök
smör, till stekning
800 gFärs, valfri (kött- eller vegofärs)
0,5 dlTomatpuré
2 tskkinesisk soja
2 tskPaprikapulver
1 tskCurry, eller malen gurkmeja
Salt och peppar
Strösocker
300 gFetaost
Äggstanning
5 ägg
5 dlLättcreme fraiche, 15 %
0,5 tskSalt
1 krmSvartpeppar
Garnering
färsk timjan
Vitlökssås
5 dlturkisk yoghurt, eller crème fraiche, gräddfil eller motsvarande)