Mjuka, nygräddade tortillabröd är en favorit hemma hos kocken Mattias Larsson.
– Fem ingredienser är allt som behövs och det tar bara fem minuter att röra ihop degen, säger Mattias Larsson.
I klippet visar han sina bästa tricks för att baka riktigt goda tortillas.
Tortillabröden i butiken är ofta lite tråkiga, nästan plastiga och smakar inte särskilt mycket. Att baka egna är väl värt den lilla tid det tar tycker kocken Mattias Larsson.
– Vi köper ofta färdiga tortillas men allt smakar ju så mycket godare nybakat . De i affären är kanske inte heller bakade med mjöl av så bra kvalitet. Jag brukar använda vetemjöl eller siktat dinkel, det blir jättebra.
Bröden som Mattias bakar i klippet är vetetortillas men det går bra att baka till exempel majstortillas men då är det andra recept som gäller.
– Jag har en tortillapress som jag har provat men jag tycker inte att de blir tillräckligt tunna med den, säger Mattias. Det är bättre att kavla ut degen.
Frysa in tortillabröd
Tortillabröden går utmärkt att frysa in så att det finns en färdig laddning hemma. Då är det enkelt att ta fram och fylla dem med något gott.
– Jag fyller dem allra helst med rester, säger Mattias. Det är en klar favorit. Ibland kokar vi en böngryta med kardemumma i eller steker en bit biff som vi strimlar. Linser är också väldigt gott att ha i så vi varierar extremt mycket.
Mattias berättar att han gärna använder libabröd också som omväxling, även de hembakade.
– Jag bakar dem på pizzastenen på grillen, det blir så bra
I klippet visar Mattias smarta tricks för att få så bra och goda tortillabröd som möjligt.