Foto: Eva Hildén
Frozen baileys- och vitchoklad cheesecake

Vit chokladcheesecake med baileys

4,3 (12 röster)

Frozen baileys- och vit chokladcheesecake – imponera på gästerna med en cheesecake med olika skikt. Dela på fyllningen och blanda ner olika mängd kakao så blir det snyggt. Recept ur Lena Söderströms nya kokbok Cheesecakes och kladdkakor.

Tänk på att kakan bör ligga i frysen över natten innan servering.

Frozen vit chokladcheesecake med baileys

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 300 g maryland original cookies
  • 100 g smör, smält
  • Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vita chokladknappar, eller grovhackad vit choklad
  • 600 g cream cheese
  • 2 dl florsocker
  • 5 msk baileys likör
  • 5 blad gelatin, och kallt vatten
  • 5 msk kakao
  • Topping

  • 100 g cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk vispad grädde
  • Garnering

  • björnbär
  • 50 g vit choklad, hyvlad
  • florsocker

Gör så här

avNina Kindbro

Recept ur Lena Söderströms, Cheesecakes och kladdkakor, Semic.

Här är fler recept ur boken

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Efterrätt

Bakning

Choklad