Ingers säsongssallad

avAftonbladet

Publicerad:
Foto: Inger Månson
Sallad med kål och blodapelsin.

En god och enkel säsongssallad. ”Vi i Sverige är väldigt förtjusta i att servera sallad, tomat och gurka till allt. Men jag tycker man ska pröva nytt”, säger kostchefen Inger Månson som uppmanar: Säsongsät!

Säsongssallad

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1/2 vit spetskål

  • 1/2 röd spetskål

  • Några blad svartkål

  • 1 blodapelsin

Gör så här:

  1. Strimla spetskålen 

  2. Hacka svartkålen fint

  3. Skiva blodapelsin

  4. Toppa med granatäpplen

  5. Rapsolja/olivolja

För fler recept och tips se Ingers Instagram: @mat_och_klimat

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK