Foto: Thinkstock
Ägg benedict

Ägg Benedict – lyxig frukost eller lätt lunch

Bli först med att rösta!

Ägg Benedict – servera en riktigt lyxig frukost med perfekt pocherad ägg täckta med krämig hollandaisesås. Här är en variant med skinka, ägg, hollandaise och dill.

Ägg benedict

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Hollandaisesås

  • 100 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitt vin, torrt
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 1 tsk citron, pressade saften
  • Pocherade ägg

  • 4 ägg
  • 1.5 l vatten
  • 1 msk ättiksprit 12%
  • Till servering

  • 4 brödskivor
  • 120 skinka
  • 1 msk dill, hackad

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Ägg

MER OM MAT & DRYCK