Friterade svampburgare med surkål
Friterade svampburgare med surkål. Ett enkelt recept för dig som vill skippa köttet i hamburgaren. Fritera svampburgarna tills de är gyllenbruna och fina. Toppa med picklade senapsfrön och en klick vitlöksmajonnäs. Tänk på att biffarna ska ligga i frysen i några timmar innan fritering.
Recept från ”Gröna burgare” av Martin Nordin.
Ingredienser
Burgare
- 4 Schalottenlökar, medelstora
- 2 mskRapsolja
- 2 mskMaltvinäger, mörk (eller rödvinsvinäger)
- 2 mskSmör
- 400 gChampinjoner, gärna kastanjechampinjoner
- 3 mskvalnötter, rostade (ca 40 g)
- 5 dlQuinoa (kokt), (ca 350 g)
- 1 mskchili, urkärnad och finhackad
- 140 gParmesanost, riven
- 1 dlPanko ströbröd
- 2 ägg
Panering
- 100 gVetemjöl
- 3 ägg
- 100 gPanko ströbröd, ca 4 dl
- 1 dlQuinoa (kokt)
- Salt
- 1 lJordnötsolja
Picklade senapsfrön
- 4 msksenapsfrön, gärna en blandning av gula och bruna
- 0,5 dlÄttika 10% Dunk, 12%
- 1 dlrörsocker
- 1,5 dlVatten
Vitlöksmajonnäs (ca 3 dl)
- 3 dlmajonnäs, naturell
- 3 vitlöksklyftor
- 1 mskCitronsaft, färskpressad
- 1 mskOlivolja
- 1 Äggula
Till servering
- 6 hamburgerbröd
- Smör
- Surkål
- picklade senapsfrön
- vitlöksmajonnäs