Foto: Fanny Hansson
Nudelsallad med tofu, syrad gurka och jordnötsdressing

Nudelsallad med tamarifräst tofu, syrad gurka och jordnötsdressing

5 (2 röster)

Nudelsallad med tamarifräst tofu – en underbar nudelsallad med friskhet från syrad gurka och extra mycket smak från den goda dressingen. Dessutom är den helt vegetarisk. Recept från boken ”The new green salad” av Therese Elgquist.

Nudelsallad med tamarifräst tofu, syrad gurka och jordnötsdressing

arrow downarrow up
  • Grön bas

  • 1 pkt ekologisk fast naturell tofu, 270 g/pkt
  • 2 morötter, medelstora
  • 300 g sparrisbroccoli
  • 200 pkt svartrisnudlar, eller bovetenudlar
  • 4 salladslök
  • 0.5 kruka koriander
  • 2 msk kokosolja, kallpressad
  • 1 msk tamari
  • Topping

  • 0.5 dl naturella jordnötter
  • 0.5 kruka koriander
  • Tillbehör

  • 0.5 ekologisk gurka
  • 3 msk vatten
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • 1 msk agavesirap, (honung går bra, men då blir rätten inte vegansk)
  • Dressing

  • 0.5 dl osötat jordnötsmör
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk tamari
  • 1 krm vitlökspulver, äkta
  • 2.5 msk vatten
  • himalayasalt

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK