Therese Elgquist

Av Therese Elgquist

Nudelsallad med tofu och jordnötsdressing

Av Therese Elgquist

(3)

Vad tycker du?

Nudelsallad med tofu och jordnötsdressing

Nudelsallad med tamarifräst tofu – en underbar nudelsallad med friskhet från syrad gurka och extra mycket smak från den goda dressingen. Dessutom är den helt vegetarisk.

Recept från boken ”The new green salad” av Therese Elgquist.

Nudelsallad med tofu, syrad gurka och jordnötsdressing

Ingredienser

Grön bas

  • 1 pktekologisk fast naturell tofu, 270 g/pkt
  • 2 morötter, medelstora
  • 300 gSparrisbroccoli
  • 200 pktsvartrisnudlar, eller bovetenudlar
  • 4 Salladslök
  • 0,5 krukakoriander
  • 2 mskkokosolja, kallpressad
  • 1 msktamari

Topping

  • 0,5 dlnaturella jordnötter
  • 0,5 krukakoriander

Tillbehör

  • 0,5 ekologisk gurka
  • 3 mskVatten
  • 2 mskÄttiksprit 12%
  • 1 mskagavesirap, (honung går bra, men då blir rätten inte vegansk)

Dressing

  • 0,5 dlosötat jordnötsmör
  • 1 mskrisvinäger
  • 1 msktamari
  • 1 krmVitlökspulver, äkta
  • 2,5 mskVatten
  • himalayasalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Nudelsallad med tofu och jordnötsdressing

Therese Elgquist

Therese Elgquist

Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.

Visa 10 recept