Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri
Blåbärscheesecake – den här cheesecaken är både vegansk och glutenfri. Dessutom behöver du ingen ugn, bara en frys. Tänk på att cashewnötterna ska blötläggas över natten och tårtan ska frysas innan servering. Servera med färska blåbär och söta, ätbara blommor.
Ingredienser
Botten
- 3,5 dlvalnötter, pecannötter eller mandlar
- 1,5 tskKanel
- Salt, en liten nypa
- 8 färska dadlar, urkärnade
Fyllning
- 225 gCashewnötter, blötläggs över natten
- 1 citron, stor (saften)
- 2 dlBlåbär
- 1 dlKokosmjölk
- 1,5 dlKOKOSOLJA, smält
- 4 mskSirap, eller ekologisk honung om du inte vill ha den vegansk
- 1 tskvaniljpulver
Dekoration
- Blåbär