Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri

Av Godare

(63)

Vad tycker du?

Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri

Blåbärscheesecake – den här cheesecaken är både vegansk och glutenfri. Dessutom behöver du ingen ugn, bara en frys. Tänk på att cashewnötterna ska blötläggas över natten och tårtan ska frysas innan servering. Servera med färska blåbär och söta, ätbara blommor.

Bjud på vegansk blåbärscheesecake.

Ingredienser

Botten

  • 3,5 dlvalnötter, pecannötter eller mandlar
  • 1,5 tskKanel
  • Salt, en liten nypa
  • 8 färska dadlar, urkärnade

Fyllning

  • 225 gCashewnötter, blötläggs över natten
  • 1 citron, stor (saften)
  • 2 dlBlåbär
  • 1 dlKokosmjölk
  • 1,5 dlKOKOSOLJA, smält
  • 4 mskSirap, eller ekologisk honung om du inte vill ha den vegansk
  • 1 tskvaniljpulver

Dekoration

  • Blåbär
  • ätbara blommor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri