Empanadas de pino – köttfärspiroger

Av Godare

(97)

Vad tycker du?

Empanadas de pino – köttfärspiroger

Empanadas de pino kommer från Chile men de små pirogerna finns i många olika varianter i stort sett hela Sydamerika. Fyll med köttfärs, kyckling eller bönröra och servera på buffén eller till fredagsmyset.

Empanadas fyllda med köttfärs.

Ingredienser

Deg

  • 1,75 dlmjölk
  • 5 dlVetemjöl
  • 0,5 tskBakpulver
  • 0,5 tskSalt
  • 1 Äggula
  • 1 ägg
  • 3 mskMatolja

Fyllning

  • 20 russin
  • 10 svarta oliver
  • 4 ägg
  • 3 mskolja
  • 0,5 tskkumminfrön, eller mald kummin
  • 350 gNötfärs
  • Salt
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskchilipeppar, eller en färsk chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 tskoregano
  • Svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Empanadas de pino – köttfärspiroger