Foto: Thinkstock
Äppelpaj – recept med havssalt

Äppelpaj med havssalt – bästa smulpajen

3,9 (241 röster)

Äppelpaj med havssalt – sältan tar äppelpajen till en helt ny nivå. Det här är den absolut godaste äppelpajen vi har provat. Det är viktigt att använda just havssalt med måtten i receptet. Baka, servera och njut.

Äppelpaj med havssalt

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Smuldeg

  • 125 g smör, kallt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 tsk flingsalt
  • Fyllning

  • 800 g äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk socker
  • 1 krm flingsalt
  • smör, till formen
  • Till servering

  • vaniljsås

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Efterrätt

Pajrecept