Havsabborre och sallad med fänkål och rucola

Uppdaterad 2016-10-21 | Publicerad 2015-11-10

Branzino marinato con insalata di finocchi, rucola e pomodorini

härlig fisk Marinaden är gjord på olivolja, vitlök, citron, oregano, salt och peppar. Låt havsabborren dra åt sig smakerna i två timmar.

Pinjenötter är en av Paolo Robertos favoriter.

– Älskar att strö pinjenötter över fisk (egentligen över det mesta)! Det ger en härlig crunch åt rätten vilket gör den till något annorlunda, säger han.

Ingredienser för fyra personer

Sallad

Gör så här:

1. Blanda samman olivolja, vitlök, saften och skalet av citronerna, oregano, salt och peppar i en skål.

2. Lägg abborrarna bredvid varandra i en form. Skär ett par snitt i varje fisk och pensla snitten med marinaden. Häll resten av marinaden över fisken och ställ in den i kylskåp, i cirka två timmar. Vänd dem försiktigt efter halva marineringstiden och ös då och då med marinad.

3. Lägg fänkål, basilika, rucola, tomater i en skål. Häll över olivolja, balsamvinäger och salt. Blanda och smaka av.

4. Grilla eller stek abborrarna i ca 5–8 minuter på varje sida. Strö över pinjenötter och persilja.

5. Servera fisken med fänkålssalladen på en assiett bredvid

Paolo Roberto

Följ ämnen i artikeln