Matsmarta onsdag

Foto: Ulrika Pousette
Belugabolognese – en portion under tian.

Belugabolognese

3,2 (89 röster)

Visst kan man äta både prisvärt och matsmart. Dietisten Hanna Olvenmark har startat sajten ”Portionen under tian” med inriktning på billig mat – och fått 100 000 följare på Instagram.
Här är ett av hennes favoritrecept, bolognese med beluga.

Belugabolognese

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl belugalinser, torkade
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 0.5 buljongtärning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 palsternacka
  • 1 burkar krossade tomater, eller hela tomater
  • 2 dl havregrädde, eller annan valfri grädde
  • 2 msk frysta kryddor, till exempel basilika, persilja
  • 1.5 dl vatten
  • 4 portioner pasta
  • salt och peppar
  • olja
  • sambal oelek, eller chiliflakes för valfri hetta

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM